Skip Sidebar
Diamant Theater

Diamant Theater

Club, vereniging of andere

Over ons

Het Diamant Theater is in 2010 opgericht en bevindt zich in het Diamant College, een vmbo school aan de Diamanthorst in Den Haag. Wij zijn een toegankelijk theater met 200 zitplaatsen, waar je ...

Vrijwilligersbeleid
Deel

Over Diamant Theater

Het Diamant Theater is in 2010 opgericht en bevindt zich in het Diamant College, een vmbo school aan de Diamanthorst in Den Haag. Wij zijn een toegankelijk theater met 200 zitplaatsen, waar je wekelijks terecht kunt voor een (theater)voorstelling, muziekavond of andere activiteit.

In 2013 zijn wij door de Gemeente Den Haag aangewezen als Cultuuranker voor stadsdeel Haagse Hout. Dat betekent dat wij, naast het programmeren van voorstellingen, ook culturele activiteiten organiseren en mogelijk maken voor bewoners uit het stadsdeel.

Stadsdeel Haagse Hout bestaat uit de wijken Bezuidenhout, Benoordenhout, Mariahoeve en Marlot. Omdat deze wijken heel divers zijn, betekent dit dat wij heel breed programmeren met voorstellingen en activiteiten in verschillende genres en voor alle leeftijden.

Het Diamant Theater is een plek waar amateurverenigingen kunnen repeteren en optreden, waar festivals kunnen worden gehouden en waar schoolmusicals kunnen worden opgevoerd. Zo dragen wij bij aan een groter cultureel aanbod en meer cultuurparticipatie van de bewoners in Haagse Hout.

Dat doen wij niet alleen, vrijwilligers uit de wijk helpen mee!