Skip Sidebar

Over ons

De Stichting de Haagse Soepbus is er voor alle mensen die aanwezig zijn op het grondgebied van de gemeente Den Haag en omstreken en vanuit (financieel)onvermogen geen toegang hebben tot reguliere ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
VrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingen
Geen hongerGeen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deel

Help jij mee met eten te geven ààn en een praatje te maken mèt kwetsbare mensen?

Structureel werk · 2–3 uur/week
Station Den Haag Centraal, Koningin Julianaplein 10, Den Haag, Zuid-Holland 2595 AA, Nederland
VervoerOndersteunend werkSociaal contact
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Geen armoedeGeen hongerGoede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
De Haagse Soepbus
#53520
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/De-Haagse-Soepbus/activiteiten/Help-jij-mee-met-eten-te-geven-aan-en-een-praatje-te-maken-met-kwetsbare-mensen/53520 om je aan te melden

Contactpersoon

Huco de VosStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0641182066.

Samenvatting

En dan ook nog met met een bus rijden? Dan ben jij de chauffeur/bijrijder waar wij naar op zoek zijn!

Uitgebreide omschrijving

Iedere dag staat De Haagse Soepbus voor Den Haag Centraal, bij het Malieveld om mensen iets te eten en te drinken te geven (soep, brood, fruit, koffie of thee). Samen met een andere vrijwilliger tref jij hiervoor de voorbereidingen en zorgen jullie dat je rond 19.00 uur op de bekende plaats staan. Je ziet vaak mensen al wachten en hierdoor weet je ook hoe belangrijk deze vrijwilligers functie is.


Hierbij hebben wij ook een signaleringsfunctie en gaan wij in gesprek met mensen. Er zal ook iemand van een andere organisatie aanwezig zijn om mensen door te sturen om vervolghulp te krijgen, mocht dat nodig zijn. Uiteraard rijd jij voorzichtig en heb jij affiniteit met mensen in financiële nood.


Wat vragen we van jou?

Je gaat helpen bij het voorbereiden voor de dienst in de bus, en het draaien van een dienst en goed afsluiten van de dienst. Jij roostert jezelf in via een online rooster. Bij voorkeur minstens 2 keer per maand en je bent tenminste 3 jaar in het bezit van een geldig autorijbewijs.


Wie ben je en wat krijg je ervoor terug?

Je bent sociaal, kunt makkelijk contact maken, je hebt een open mind en kan signalen makkelijk oppikken.


Je betekent veel voor de kwetsbare mens, een passende training indien wenselijk, reiskostenvergoeding en natuurlijk een aanspreekpunt voor als je die nodig hebt.

Verder leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen,

je wordt er vrolijk van, het geeft je energie, leer je dingen die je wellicht later kunt gebruiken en bovenal maak je echt het verschil in het leven van een ander.

Dus al met al gewoon leuk en dankbaar vrijwilligerswerk!


Dus meld je snel aan via deze site en dan kunnen we over een kop koffie ( of soep ) samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Je begint bij de standplaats van de bus bij de Kessler Stichting op de La Reyweg 530.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > De Haagse Soepbus > Help jij mee met eten te geven ààn en een praatje te maken mèt kwetsbare mensen?

Over De Haagse Soepbus

De Stichting de Haagse Soepbus is er voor alle mensen die aanwezig zijn op het grondgebied van de gemeente Den Haag en omstreken en vanuit (financieel)onvermogen geen toegang hebben tot reguliere voedselverstrekking. De inzet van de Stichting is om samen te werken met allerlei andere organisaties en op deze wijze te kunnen komen, indien gewenst, tot een goede doorverwijzing naar reguliere hulpverleners zodat mensen die gebruik maken van de Soepbus dit niet permanent hoeven te blijven doen maar te recht komen in een situatie die hun levensomstandigheden verbeteren en ze toegang geeft tot een reguliere voedselverstrekking.

Om dit te bereiken heeft de Stichting de Haagse Soepbus met allerlei hulpverlenende instanties contact gelegd en is er gevraagd en om te participeren zodat er gerichte vervolg hulpverlening komt voor gebruikers van de Haagse Soepbus.

De Stichting de Haagse Soepbus zal voor het verwerven van voedsel gebruik maken van voedingsmiddelen die gedoneerd zijn of gemaakt worden door organisaties die een ideële doelstelling hebben.

Op deze wijze wil de Stichting de Haagse Soepbus meewerken aan het tegengaan van voedselverspilling en ondersteuning vragen aan productiebedrijven die vrijwilligers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt laten participeren in het bereiden en de distributie van voedsel.

De Haagse Soepbus zal in 2022 met een elektrische bus gaan rijden!

Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 4 uur/week
Den Haag
Scootmobiel breng- en haalservice
Formule 1 coureur gezocht voor breng en haalservice Scootmobiel Pool !Geplaatst door Wijkz, Centrum
Taak · 0–2 uur
Wil jij maatschappelijke impact maken via Haagse Helpers?
Bij ons kan je impact maken in de stad én nieuwe vrienden maken! We organiseren sociale- en praktische hulpactiviteiten. Doe je mee?Geplaatst door Netwerk Haagse Helpers
Structureel werk · Flexibele uren
Den Haag
Word jij een OV-coach of fietsmaatje om iemand zelfstandig te laten reizen?
Wij leren kinderen en volwassenen met een beperking om zelfstandig te kunnen reizen. Denk aan: naar school gaan, naar de sportschool, naar stage enz.Geplaatst door MEE op Weg
Structureel werk · 1–3 uur/week
Den Haag
Wil jij ouderen helpen? Word maatje van een senior!
Ben jij een betrokken enthousiaste student die zin heeft om met een senior af te spreken? Meld je dan nu aan! Kleine moeite met een zeer grote impact! Geplaatst door Stichting senior&student
Project (Tijdelijk) · 4-8 uur/maand
Den Haag
Stichting Present Den Haag zoekt groepenbegeleiders!
Als groepenbegeleider begeleidt je diverse groepen vrijwilligers die zich eenmalig in willen zetten voor een stadsgenoot in nood. Geplaatst door Present Den Haag