Skip Sidebar
Bureau LWPC

Bureau LWPC

Non-profit

Over ons

Met Bureau LWPC zetten we ons in voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Het kan hierbij gaan om: eenzamen, mensen met een klein sociaal netwerk, mantelzorgers of bijvoorbeeld jongeren uit kansarme ...

WelzijnOuderenSport & Recreatie
VrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Goede gezondheid en welzijn
Deel
(Assistent) Wandelcoach

(Assistent) Wandelcoach

Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Activiteiten begeleidenSociaal contact
Sociale rechtvaardigheidWelzijnKinderen & Jongeren
Goede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Bureau LWPC
#49703
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Bureau-LWPC1/activiteiten/Assistent-Wandelcoach/49703 om je aan te melden

Contactpersoon

Jolanda NoomeStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0620841776.

Samenvatting

Als wandelcoach weet jij mensen weer letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Voor de projecten OpenJeHart en Mantelkring zijn we opzoek naar jou!

Uitgebreide omschrijving

Welke taken horen bij de functie?

 • Je neemt het voortouw in de groep en zorgt ervoor dat iedere deelnemer zich zowel persoonlijk als binnen de groep veilig weet;
 • Je brengt verdieping aan in de gesprekken;
 • Je bekrachtigt leden door hen te helpen om te focussen op hun mogelijkheden en talenten;
 • Je bekommert je om het wel en wee van de leden en zorgt ervoor dat het Aandachtcentrum telefonisch contact opneemt/onderhoudt met leden die niet kunnen of willen deelnemen aan het activiteitenprogramma.

 

Welke verantwoordelijkheden horen bij de functie?

 • Je bent in principe wekelijks aanwezig:
 • Je bent er een kwartier voor aanvang en drinkt tijdens de nazit nog een spreekwoordelijke kop koffie met ‘jouw’ groep;
 • Je bent de regisseur van de groeps-WhatsApp;
 • Je noteert bij aanvang van elke wandeling wie van de leden wel/niet aanwezig is, signaleert bijzonderheden en geeft maandelijks een terugkoppeling aan je projectmanager.

 

Hoe ziet het dienstverband eruit?

 • Je zet je wekelijks twee tot vier uur in;
 • Je neemt, in het kader van de deskundigheidsbevordering, deel aan de tweemaandelijkse begeleide intervisiebijeenkomsten.

 

 Wat zijn de benodigde competenties?

 • Levenservaring is belangrijker dan welke vooropleiding dan ook;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met thema’s als mantelzorg, kantelmomenten en ingrijpende levenslessen;
 • Het vermogen om actief en zonder oordelen te luisteren;
 • De bereidheid om gesprekken te voeren waarbij een ander werkelijk centraal staat;
 • Gevoel voor humor en een groot relativeringsvermogen.

 

Bijzonderheden

Als vrijwillige Mantelkring/OpenJeHart-begeleider word je door ervaren coaches grondig opgeleid in de door ons ontwikkelde methodiek. Je doorloopt eerst een theoretisch gedeelte, dat we na een toets afsluiten met een certificaat. Daarna begeleiden we je in de praktijk, net zolang totdat jij en wij erop vertrouwen dat je geheel zelfstandig een groep mensen in kwetsbare omstandigheden kunt begeleiden.

 

Werktijden

Ongeveer 2-4 uur per week.

Daarnaast ben je, in het kader van deskundigheidsbevordering, eens in de 6 weken twee uur aanwezig bij een intervisiebijeenkomst.

Je bent minimaal een jaar beschikbaar.


Kijk voor meer informatie op:

OpenJeHart zorgt voor nieuwe vriendschappen

Mantelkring voor mantelzorgers

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Bureau LWPC > (Assistent) Wandelcoach

Over Bureau LWPC

Met Bureau LWPC zetten we ons in voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Het kan hierbij gaan om: eenzamen, mensen met een klein sociaal netwerk, mantelzorgers of bijvoorbeeld jongeren uit kansarme gezinnen.

Wij ontwikkelen en voeren deze projecten uit voor opdrachtgevers in het sociale domein. We zijn gestart in Flevoland, maar inmiddels ook in andere delen van het land actief. Onze methodieken zijn met name gericht op preventie en vroegsignalering. Inmiddels begeleiden we op die manier duizenden mensen.

Het succes van onze onderneming zit in het feit dat wij geloven in de kracht van aandacht, van mens tot mens. Hierdoor leveren we een bijdrage aan een positieve gezondheid, en neemt de druk op sociale voorzieningen af. Dit is ook de reden dat gemeenten en sociaal maatschappelijke organisaties onze klant zijn.

Door de expertise die we hebben opgebouwd worden we als projectbureau ook gevraagd om lokale coalities tegen eenzaamheid te begeleiden. Erg trots zijn we op ons Aandachtcentrum. Door middel van structurele telefonisch aandacht kunnen we nu ook de ernstig eenzame mensen en overbelaste mantelzorgers ondersteunen.

Graag geven we samen met andere partners vorm aan onze missie: in elke gemeente in Nederland plekken creëren waar mensen in kwetsbare omstandigheden terecht kunnen. Zo kunnen we samen de wereld een stukje mooier maken.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Word vrijwilliger bij de VTV Jongeren APP - samen leuke activiteiten doen
Vaste activiteit · 2-4 uur/maand · Start vanaf 29 mrt 2023
Den Haag
Word vrijwilliger bij de VTV Jongeren APP - samen leuke activiteiten doen
Als vrijwilliger begeleidt en ondersteun je activiteiten die op de VTV Jongeren App komen te staan. Je helpt jongeren bij het maken van vrienden Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
Spaarkringbegeleider
Vaste activiteit · 4-8 uur/maand
Den Haag
Spaarkringbegeleider
Lijkt het je leuk om een spaarkring te starten & te begeleiden? Wil je jezelf ontwikkelen, meer leren over sparen & het begeleiden van (groepen) mensen? Doe meeGeplaatst door Stichting Cash2Grow
Mentorcoördinator voor School's cool Den Haag
Vaste activiteit · 5–6 uur/week
Den Haag
Mentorcoördinator voor School's cool Den Haag
De mentorcoördinator begeleidt een groep van max. 6 mentoren, die aan huis kwetsbare leerlingen helpen en hiermee de kansenongelijkheid verkleinen.Geplaatst door School's cool Den Haag
Word jij de feminien coördinator voor onze vrouwengroep?
Vaste activiteit · 4 uur/week
Den Haag
Word jij de feminien coördinator voor onze vrouwengroep?
COC Haaglanden zoekt een coördinator voor een groep voor gals en nonbinary pals, dus alleen feminiene personen. Heb je daar wat mee?Geplaatst door COC Haaglanden
Wegelaer 'Scouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?
Vaste activiteit · 2–4 uur/week · Start vanaf 27 aug 2022
Den Haag
Wegelaer 'Scouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?
Onze 'Scouts' (9 - 18 jaar) met een beperking, maar ook vrijwilligers, ontwikkelen zich bij Scouting. Wil jij je steentje hieraan bijdragen?Geplaatst door Wegelaergroep Scouting
Wegelaer 'Roverscouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?
Vaste activiteit · 2–4 uur/week · Start vanaf 27 aug 2022
Den Haag
Wegelaer 'Roverscouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?
Onze 'Roverscouts' (19 - 30 jaar) met een beperking, maar ook vrijwilligers, ontwikkelen zich bij Scouting. Wil jij je steentje hieraan bijdragen?Geplaatst door Wegelaergroep Scouting