Skip Sidebar

Over ons

Stichting voor en door volwassenen met autisme. Wij werken met circa 40 autistische vrijwilligers aan betere informatie over autisme. Daarbij willen we een stem geven aan mensen met autisme zelf.

WelzijnMensen met een beperking
Vrijwilligersbeleid
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel

Wil jij een online gespreksgroep over autisme bij volwassenen leiden?

Tijdelijke activiteit · 4 uur/maand · Start vanaf 25 mrt Voor ongeveer 12 maanden
Vanuit huis
WelzijnMensen met een beperking
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
1 plaats over.
Activiteit Delen
Autisme Digitaal
#61063
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Autisme_Digitaal/activiteiten/Wil-jij-een-online-gespreksgroep-over-autisme-bij-volwassenen-leiden/61063 om je aan te melden

Contactpersoon

Annelies van der HoutStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] .

Samenvatting

We zoeken een vrijwilliger met een autisme die vanaf eind maart / begin april 2023 een online gesprekgroep wil leiden over autisme bij volwassenen.

Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken we?

Omdat wij een organisatie voor en door autistische volwassenen zijn, nemen wij geen vrijwilligers aan die onder de 18 zijn of die niet zelf autistisch zijn.

  • Je kunt goed communiceren en luisteren.
  • Je bent betrouwbaar: als je zegt dat je komt, dan kom je en je houdt je aan privacyrichtlijnen.
  • Je bent beschikbaar gedurende een periode van een jaar.
  • Je hebt een goed werkende microfoon, webcam en internetverbinding.
  • Je bent bereid een korte cursus te volgen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het leiden van gesprekken/groepen.
  • Je bent bij voorkeur bekend met het werken met het programma Zoom (maar dat is ook te leren).


Wat zijn de taken?

Je leidt een online Bruggenbouwersgroep. Je leidt de groep alleen, maar de eerste keer doe je samen met de coördinator.

De Bruggenbouwersgroep is een online gespreksgroep die bestaat uit mensen met autisme en mensen zonder autisme. Als we met een aantal autistische volwassenen bij elkaar zitten vragen we ons regelmatig af: Hoe doen mensen zonder autisme dit, of dat? Hoe ervaren zij dingen? Omgekeerd vragen mensen zonder autisme zich af hoe mensen met autisme de wereld ervaren. In de online Bruggenbouwergroep zitten daarom beide groepen en wisselen zij ervaringen uit. De gespreksgroep heeft een informeel en geen therapeutisch karakter.

Naast jijzelf doen er rond de 8 deelnemers mee. Deze deelnemers hoef je niet zelf te werven en de coördinator regelt de aanmeldingen. Er zullen in totaal 10 bijeenkomsten zijn, daarna stopt de gesprekgroep.


De bijeenkomsten zijn 1x in de maand op een vaste dag en tijd (avond of middag), die we in overleg met jou bepalen. Ze duren steeds 70 minuten.

  • Je leidt maandelijks (met uitzondering van vakanties) het gesprek in de online Bruggenbouwersgroep.
  • Je zorgt dat er een week voor elke bijeenkomst een uitnodiging wordt gestuurd naar de deelnemers via e-mail en Whatsapp.
  • Als je wilt en extra tijd hebt, kun je deelnemen aan de vergaderingen van de werkgroep die toekomstige gespreksgroepen vormgeeft (+4 uur per maand)..


Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Je levert een bijdrage aan betere kennis over autisme bij volwassenen. Wij zijn een van de weinige organisaties in Nederland die door autistische volwassenen zelf geleid wordt. Je gaat onderdeel uitmaken van een organisatie van meer dan 40 autistische volwassenen. Je leert zo nieuwe mensen met autisme kennen. We geven duidelijk aan wat er van je verwacht wordt. We werken met uitgeschreven handleidingen en richtlijnen.

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Autisme Digitaal

Stichting voor en door volwassenen met autisme. Wij werken met circa 40 autistische vrijwilligers aan betere informatie over autisme. Daarbij willen we een stem geven aan mensen met autisme zelf.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vaste activiteit · 11-13 uur/maand · Start vanaf 8 feb
Vanuit huis
Wil jij ons bestuur bij Autisme Digitaal komen versterken als secretaris?
We zoeken een autistische volwassene die secretaris wil worden van het bestuur. We bieden een waardevolle werkervaringsplek, op een verantwoordelijke positie.Geplaatst door Autisme Digitaal
Vaste activiteit · Flexibele uren
Flexibele locatie
Word vriendschapscoach bij [Buddies] !
Jaarlijks melden vele jongeren zich aan voor ons Buddie programma. Aan onze vriendschapscoaches de unieke taak om hier de beste matches uit naar voren te halen.Geplaatst door HandicapNL
Nieuw
Vaste activiteit · 4–6 uur/week
Vanuit huis
Wil jij de publiciteit van Autisme Digitaal coördineren?
We zoeken een vrijwilliger met autisme die onze werkgroep communicatie wil coördineren. Je bent eindverantwoordelijk voor de publiciteit van de stichting.Geplaatst door Autisme Digitaal
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Flexibele locatie
Wandelvrijwilligers gezocht!
Samen met onze bewoners trek jij er wekelijks op uit om gezellig samen buiten te wandelen.Geplaatst door Rudolf Steiner Zorg
Vaste activiteit · Flexibele uren
Flexibele locatie
Zorg jij voor een glimlach ?
Ben jij sociaal en zet jij je graag in voor de ander? Wordt dan Thuismaatje om eenzaamheid te verdrijven en een glimlach er voor terug te geven!Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren · Voor ongeveer 24 maanden
Flexibele locatie
Kom in contact met leeftijdsgenoten met een beperking en bouw een vriendschap op
Wil jij een vriendschap opbouwen met een leeftijdsgenoot met een beperking?Geplaatst door HandicapNL