Back to the fifties

NLdoet gaat terug in de tijd

Denk je aan de jaren 50, dan denk je aan de New Look, Audrey Hepburn, James Dean, petticoats, vetkuiven en uit de radio komt rock ’n roll of cabaret van Wim Sonneveld. Tijdens de grootste vrijwilligersactie NLdoet gingen de verpleeghuisbewoners van De Thuishaven even terug in de tijd. Cardia organiseerde een Back to the fifties middag met muziek, gezelligheid, lekkere hapjes en beweging.


Genieten geblazen

Het was vooral genieten geblazen voor de verpleeghuisbewoners van De Thuishaven. Zij konden weer even terug naar hun jeugd met een optreden van Nico en Pim, een typisch jaren 50 gerecht en een nostalgisch spel uit die tijd. Dankzij een groep van vier enthousiaste NLdoet vrijwilligers was het mogelijk om de extra activiteiten te organiseren.


In het zonnetje zetten

NLdoet is een uitgelezen kans om vrijwilligerswerk extra onder de aandacht te brengen. Er zijn altijd evenementen die dankzij vrijwilligers kunnen worden georganiseerd. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Werk je graag met mensen en heb je affiniteit met zorg en iemand helpen, dan is een klus zoals Back to the fifties bij Cardia extra leuk om te doen. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen en zo voelen vrijwilligers dat ze ertoe doen. Je helpt een ander en dat voelt goed. Zo was het mogelijk om de bewoners extra in het zonnetje te zetten dankzij NLdoet.


Wil je vaker helpen?

Lijkt het jou ook leuk om verpleeghuisbewoners een nostalgische middag te bezorgen? Wil jij graag iets terug doen voor een ander? Het kan een korte of langere klus zijn. Er is als vrijwilliger genoeg te doen. Bij Cardia zoeken ze nog vrijwilligers die graag komen helpen. Wil je weten wat je kunt doen? Neem eens een kijkje in de vacaturebank van Den Haag Doet.