Judith Hoeing - intercedente

Vrijwilliger zoekt vrijwilligers

Begin dit jaar liep Judith Hoeing de mooie hal van het kantoor van PEP binnen. Zij zit in de WIA , was op zoek naar vrijwilligerswerk en had na tevergeefs zoeken op sites een afspraak gemaakt met een intercedente van PEP.


Het bleek dat er vraag was naar nog meer intercedenten en zo kreeg het gesprek een andere wending. Na een inwerkperiode zit zij sinds begin april 2 ochtenden per week op vrijwilligersbasis als intercedente op het kantoor.


Hoe werkt het?

Zoek je vrijwilligerswerk, maar weet je niet waar te beginnen, dan maak je een afspraak op het kantoor via de telefoon of site. Gewoon binnenlopen kan ook. Aan de hoge tafel voor het raam ga je samen met Judith of een van de andere intercedenten kijken op de site van Den Haag Doet.


“We stellen ze op hun gemak, want het is best spannend. Ik stel vragen om inzicht te krijgen in wat mensen leuk vinden. Ze hebben vaak een achterstand op de arbeidsmarkt, zijn kwetsbaar en onzeker. Ze merken daardoor niet over hoeveel vaardigheden en talenten ze beschikken. Ook willen veel mensen graag iets nieuws leren. Als intercedent moedig je de mensen aan en ondersteund ze bij het kiezen van drie of vier vacatures. De mensen leggen dan zelf contact met de bedrijven en gaan daar vervolgens als vrijwilliger aan de slag. Onlangs kwam hier een jongen die in ons gesprek van kunst en kinderen bleek te houden. Hij is nu begonnen als assistent bij kunstlessen op een school in de Schilderswijk”


Lukt het niet gelijk, geen probleem, kom terug en ze blijven zoeken tot ze geschikt vrijwilligerswerk voor je hebben gevonden. Beperkte of geen beheersing van het Nederlands is geen reden om je niet aan te melden. Ze hebben een Engelstalige site: Volunteer The Hague. Ook zijn bedrijven op zoek naar mensen die Oekraïens , Pools of een andere taal spreken.


Wijkorganisaties organiseren regelmatig Vrijwilligersmarkten. Dan komen de intercedenten van PEP op locatie met bewoners praten die graag vrijwilligerswerk willen doen.


Kwaliteiten

Judith Hoeing is ontzettend blij met haar vrijwilligerswerk. Een leuke sfeer op het kantoor, er wordt weer een beroep op haar kwaliteiten gedaan en ze geniet van het contact met mensen.

“Kom gerust eens langs, het is heel laagdrempelig en we gaan stap voor stap kijken waar jouw vrijwilligersplek zou kunnen zijn.”


Wil je ook bij Den Haag Doet aan de slag als intercedent? Of zoek je een andere functie? Neem dan eens een kijkje in onze vacaturebank.


PEP Den Haag/Den Haag Doet

Riviervismarkt 2

2513 AM Den Haag

Openingstijden maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur.

Tel. 070 – 302 44 44

 [email protected]

www.pepdenhaag.nl


Bron artikel: De WIJkrant oktober 2022 Rivierenbuurt / Spuikwartier