Haagse Vrijwilligersprijzen 2020

Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak zetten zij zich op de achtergrond belangeloos in voor anderen. Het is belangrijk dat deze vrijwilligers de erkenning krijgen die ze verdienen. Gemeente Den Haag, PEP Den Haag en ibis hotel Den Haag City Centre en organiseerden daarom de Haagse Vrijwilligersprijzen om ze in de schijnwerpers te zetten.


Op vrijdag11 december, tijdens een feestelijk tv-event zijn vijf Haagse vrijwilligers gekroond tot Haagse Vrijwilliger van 2020. Vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger opgeven voor de verkiezing. De jury nomineerde 15 vrijwilligers uit alle inzendingen en hebben na lang beraad vijf vrijwilligers gekozen die de Haagse Vrijwilligersprijs 2020 in ontvangst mochten nemen. 

Dé Haagse Vrijwilligers van 2020:


De vijf winnaars ontvangen naast de eretitel Haagse Vrijwilliger van het jaar een bijzondere oorkonde en een mooi persoonlijk cadeau. Ook hebben de winnaars een overnachting aangeboden gekregen in een ibis hotel naar keuze in de Benelux.

Eshete Fantaye van Wool for Warmth met zijn prijs in de categorie Zorg en welzijn. Foto: gemeente Den Haag/Fleur BeemsterFred Zuiderwijk verrast Mohamed Ouaili (Stichting Achterban Werkt!) met zijn prijs in de categorie Onderwijs & Jeugd. Foto: gemeente Den Haag/Fleur Beemster

Het Haagse vrijwilligersteam van 2020

NIEUW dit jaar is de prijs voor het vrijwilligersteam dat er dit jaar het beste in is geslaagd om Nieuwe energie te geven aan vrijwilligerswerk.


Voedselbank Haaglanden - winnaar Vrijwilligersteam van 2020 🏅


Dé Haagse Organisaties van 2020

Ook dit jaar zijn weer de Haagse Vrijwilligersprijzen, de eerste en tweede prijs, uitgereikt aan organisaties die er het beste in slagen om vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. Uit de ruim 50 aanmeldingen heeft een deskundige jury 3 organisaties genomineerd. De twee winnaars zijn 11 december tijdens het online evenement bekend gemaakt.


Winnaars Haagse organisatie van 2020:

Haagse Helpers - winnaar Eerste prijs 🏆

Haagse Vrijwilliger Reddingsbrigrade (HVRB) - winnaar Tweede prijs 🏅


Kijk hier de hele uitzending van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2020 terug!

Vakkundige jury 2020

Na een intensieve voorbereiding en lang beraad heeft de jury bovengenoemde vrijwilligers en organisaties tot winnaars van 2020 gekroond. Wie zaten er in de jury? De deskundige jury van dit jaar:


Voorzitter van de jury: Fenna Noordermeer - directeur PEP Den Haag


Live uitreiking de Haagse Vrijwilligersprijzen 2020

Uitreiking van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2020 tijdens een livestream vanuit Studio B, met onder anderen presentator Bas Muijs, wethouder Kavita Parbhudayal en Fenna Noordermeer (PEP Den Haag). Foto: gemeente Den Haag/Valerie Kuypers