Aanmeldronde voor de Haagse Vrijwilligersprijzen is inmiddels gesloten

Haagse Vrijwilligersprijzen 2022

Op zaterdag 19 november aanstaande reikt gemeente Den Haag de jaarlijkse Haagse Vrijwilligersprijzen uit. Iedereen kan zijn of haar favoriete vrijwilliger, vrijwilligersorganisatie en/of vrijwilligersteam aanmelden. Dat kan tot en met zondag 25 september via haagsevrijwilligersprijzen.nl. De jury bestaat uit winnaars van afgelopen jaar. Zij maken een selectie uit alle aanmeldingen en beslist wie de zeven winnaars dit jaar worden.


Wethouder Kavita Parbhudayal: “Vrijwilligerswerk is veelzijdig en heel belangrijk in onze stad. Veel Hagenaars doen al vrijwilligerswerk. Als hulp bij de dierenambulance, met zieke ouderen, het opruimen van het strand, klaarmaken van pakketten bij de Voedselbanken of als bestuurslid voor een stichting. Met deze eervolle prijs zetten we de vrijwilligers van onze stad ieder jaar in het zonnetje.”

 

CATEGORIEEN                                                                   

Er worden zeven verschillende Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Daarvan zijn vijf individuele prijzen:

Haagse Vrijwilligersprijs Sport, Haagse Vrijwilligersprijs Zorg & Welzijn, Haagse Vrijwilligersprijs Buurt & Omgeving, Haagse Vrijwilligersprijs Cultuur, Haagse Vrijwilligersprijs Ontwikkeling & Jeugd. Ook voor vrijwilligersteams (maximaal 20 personen) en vrijwilligersorganisaties zijn er prijzen te vergeven: Haagse Vrijwilligersteam van 2022 en Haagse Vrijwilligersorganisatie van 2022.

 

AANMELDEN

Een vrijwilliger aanmelden kan door het formulier op www.haagsevrijwilligersprijzen.nl in te vullen. Je kunt dit doen voor een persoon, voor een team en/of voor een organisatie. Per categorie worden er drie kanshebbers bekend in oktober. Uit deze drie wordt door de jury één winnaar gekozen. De uitreiking is dit jaar op zaterdag 19 november 2022 in Amare Studio. De winnende vrijwilligers krijgen dan een eretitel, bijzondere oorkonde en persoonlijk cadeau.