Rode Halve Maan helpt man

Bied hulp voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië!

Wil jij iets doen om mensen in Turkije te helpen? Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten.

Op maandag 6 februari werden burgers in Turkije en Syrië overvallen door zware aardbevingen. Inmiddels zijn er duizenden slachtoffers en het dodental loopt nog op. In de Schilderswijk en Transvaal zijn al snel verschillende hulpacties opgezet. Onder andere door: Moskee Al Fath, Zalencentrum Opera, Moskee Mimar Sinan, Avrasya.

 

Handen nodig

Om alle ingezamelde spullen te verwerken is hulp nodig. Wil je helpen dozen in te pakken of vrachtwagens te laden? Meld je aan bij de lopende hulpacties als vrijwilliger.

 

Geld geven voor materialen waar hard behoefte aan is

Vanuit het rampgebied komt het signaal dat er nu vooral behoefte is aan gereedschap, machines, medische hulp, houtkachels, aggregaten en tenten. Jouw hulp om aan deze materialen bij te dragen heeft het meest effect als je geld doneert aan het Rode Kruis. Dit kan via giro 555.

 

Hulpgoederen geven

Wil je hulpgoederen/ingezamelde spullen doneren. Doe dat bij de lopende hulpacties/inleverpunten bij jou in de wijk. Vraag wel welke spullen echt nodig zijn.


Organiseer je zelf iets of heb je een nuttige link dat je in dit overzicht wilt hebben? Stuur een mail naar [email protected] of tel: 070 - 302 44 44.

Maak het verschil! Kijk wat jij nog meer kunt doen

De Turks-Islamitische culturele stichting aan de Kempstraat 126 in Den Haag (achter de Juliana Kerk in Transvaal) coördineert de hulp inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.


De stichting is dringend op zoek naar vrijwilligers om bergen aan kleding en spullen te helpen sorteren, zodat deze ordentelijk vervoerd kan worden.

Al deze bronnen hebben we online gevonden en we hebben ons best gedaan om te checken of ze betrouwbaar zijn. Maar check ook altijd zelf of het een goed idee is om geld te doneren of goederen te geven aan een liefdadigheidsdoel.